På sistone har det varit intensivt poddprat och producerande för min del. Tre poddar spelades in förra veckan, två blir det den här veckan och nästa vecka ser det ut att bli tre till. Av dessa åtta är två stycken gästavsnitt till Spelklassiker Musik, medan övriga är för ett helt nytt poddradioprogram. Jag kommer prata mer om det senare, men jag teasade det lite under arbetsnamnet 2M1D tidigare på bloggen.

Skälet till det intensiva inspelandet är enkelt. Jag använder mig av Skype och de kommer att förändra sitt API från och med december. Det innebär att mitt nuvarande inspelningsprogram inte längre kommer att fungera. Jag vet inte hur jag ska spela in efter det. Kanske kommer det en ny version av programmet fort, kanske blir det så att jag får leta efter ett annat program. Exakt hur det blir vet jag först i december. Av det skälet väljer jag att samla på mig en mängd av inspelningar så jag i alla fall har en del avsnitt att arbeta med.

Vad sker i övrigt då? En mängd Leviathan-relaterade saker som korrektur, redigering, bildbeställningar och liknande fortgår. Busy, busy. Dessutom har jag blivit intervjuad av sajten Spela rollspel om Leviathan-crowdfundingen.

Men jag har faktiskt tagit lite tid ur mitt schema och skrivit ett helt nytt rollspel: Tabula Rasa. Det är ett bidrag till Dogma-utmaning på Rollspel.nu. Dogma-rollspelen är korta skapelser som max får vara på 1800 ord. Mitt bidrag till tävlingen, vars tema var kall Sci-Fi, var följande:

Tabula Rasa

”Världen har nått sitt slut. Dimman sveper allt tätare omkring dig i det iskalla snölandskapen du står. Du minns inte längre vad som du kämpat så hårt för att minnas. Du vet bara att du är ensam kvar nu. Hur allt det du en gång mindes nu är på väg att för evigt förloras. Du hade ett syfte, men vad var det?

Kölden greppar allt hårdare tag omkring dig samtidigt som du försöker att minnas… Innan allt är för sent.”

Någonting är fel i världen. En mystisk dimma svepte in sig över världen år 2020 och med den följde en arktisk kyla. Undegången började då i takt med att människorna började att förlora sina identiteter.

Tabula Rasa är ett rollspel om att förlora sin identitet och att börja om som ett blank blad. Det handlar om att forma sina egna regler i ett snövitt landskap.

Du kan ladda ned rollspelet här.

(Tack till John som uppmuntrade mig att göra något av idén som jag först försökte pracka på honom.)