Moment 223

"Inspirationen är inget man får. Det är något man förtjänar." – Robert Jonsson

Spel 223: Resident Evil – Del 1

residentevilI det andra avsnittet av Spel 223 gästas jag av Emelie Thid. Tillsammans dyker vi in i ett över tre timmar långt avsnitt om Resident Evil. I den första delen så talar vi om de fyra första spelen och det är även därifrån som musiken mellan segmenten kommer.

I avsnittet nämner jag min D-uppsats, Skräckens ljud – en komparativ ljudstudie av två mediers försök att skapa rädsla, och vill ni läsa det kan ni göra det på denna länk.
Jag tycker även ni borde ta och besöka Emilies blogg som ni når genom att klicka på denna länk. Ni kan även följa Emilie på Twitter där hon heter @Mlie_Redfield. Tittar ni förbi på Gaminggrannar kan ni även finna en video om hennes Resident Evil-samling.

I nästa avsnitt talar vi om Resident Evil 4 och spelen som följer efteråt. Vi kommer även att tala om spinoff-spel, böcker samt filmer. Dessutom tar vi förstås även upp lyssnarkommentarer så passa gärna på att dela med er av kommentarer, antingen som ljudfiler eller i textformat. Det kan ni göra som en kommentar till detta inlägg, mejla till spel@moment223.se eller hojta till i lämplig sociala medie-kanal.

Föregående

Sex timmar med Dragon Age: Inquistion

Nästa

Spel 223: Bonusavsnitt med Daniel Lindholm

4 Kommentarer

 1. Per

  Hej!

  Grymt bra avsnitt!

  Tack!

  /Per

 2. Tack Per! Roligt att det föll dig i smaken. Vi hoppas att du kommer digga del 2 också! 🙂

 3. Pansarankan

  Äntligen ett nytt avsnitt 🙂 och ännu bättre att det blev en av favoritserierna. Är en av dem som håller 2:an högt. Spelade sönder demon och det blev en extra dimension på spänningen när man bara var en fattig pojk som kunde hyra spelet utan minneskort när det begav sig. Ser fram emot nästa del.

 4. JemyM

  Det har tagit mig lång tid att börja lyssna på programmet men nu är jag igenom detta avsnitt och det har varit otroligt trevligt att höra era perspektiv. Jag är själv som Robert i att jag alltid spelar kvinna om möjligt och stör mig på när jag inte kan göra det fullt ut. Jag har själv vadat igenom samtliga kanon-delar nu, inklusive survivor, outbreak och de animerade filmerna. Ser fram emot diskussionen om allt runt omkring i nästa avsnitt, samt vad ni tycker om den vändning serien tagit.

Kommentera

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén